Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 11 nov 2016 / 20:30 uur

Moeder redt zoontje (2) van aanval honden

Honden zijn over het algemeen de beste vrienden van de mens, maar soms kan het behoorlijk mis gaan. Een Amerikaanse moeder wist haar zoontje op het nippertje te redden van twee losgebroken honden, en de beelden gaan het internet over.

Een 2-jarig jongetje uit het Californische Anaheim was in de voortuin aan het spelen, toen hij ineens omver gelopen werd door twee honden. Op camerabeelden is te zien hoe de moeder hem direct komt redden, maar daar eindigt het angstige moment voor de twee nog niet.

Wegsleuren

De vrouw rent met haar zoontje in haar armen naar de voordeur, om er daar achter te komen dat ze haar sleutels nergens kan vinden. De overenthousiaste honden zijn haar gevolgd en beginnen wild aan haar en het jongetje te trekken. De moeder doet alles om de honden bij haar zoontje weg te houden en gaat zelfs op hem liggen wanneer de honden hem wegsleuren.

Pas wanneer ze haar zoontje boven haar hoofd houdt en tegen de deur drukt, komt er een buurvrouw helpen. De vrouw is gewapend met een stok en weet de viervoeters weg te krijgen bij de doodsbange moeder.

Constante strijd

De vader van het jongetje, die ten tijde van de aanval aan het werk was, vertelt achteraf aan KTLA over de doodsangsten die zijn vrouw heeft uitgestaan. „Het was een constante strijd, vijf tot zeven minuten aan regelrechte angst”, aldus Spancer Bischop. „Er zijn geen woorden om dit gevoel te omschrijven, tenzij je kinderen hebt of je vrouw zoiets mee ziet maken.”

Direct na het incident belde de moeder de hulpdiensten, die de peuter meenam naar het ziekenhuis. „Hij heeft een grote scheur in zijn gezicht”, gaat Bischop verder. „Hij had meerdere hechtingen nodig en zal waarschijnlijk plastische chirurgie moeten ondergaan.”

De honden zijn in beslag genomen en de politie is een onderzoek begonnen naar het voorval. Waarschijnlijk worden de baasjes van de viervoeters vervolgd omdat zij hen los lieten lopen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder redt zoontje (2) van aanval honden
Sluiten