Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 1 nov 2016

Miljoenste passagier voor kortste vlucht ter wereld

De kortste vlucht ter wereld, een ritje van twee minuten tussen twee afgelegen Britse eilanden, vierde maandag feest vanwege haar miljoenste passagier.

De vlucht heeft een afstand die iemand normaal kan lopen: 2,7 kilometer. Tussen de Schotse eilanden Westray en Papa Westray is vliegen echter het snelst. De vlucht duurt officieel 2 minuten, maar als het toestel de wind in de rug heeft, is deze maar 56 seconden in de lucht en daarmee door Guinness World Records erkend als kortste lijnvlucht ter wereld.

Twee minuten tijd over? Vlieg dan mee:

Luchtvaartmaatschappij Loganair verzorgt de lijnvlucht al sinds 1967 en zette de miljoenste passagier Anne Rendall maandag in het zonnetje. De vrouw werkt voor The Royal Bank of Scotland en stapte al 10.000 keer in het vliegtuigje dat plaatsheeft voor acht passagiers. Ze moet vaak bij klanten op de eilanden op bezoek om hun bankzaken te regelen.

‘Belangrijke levenslijn’

„De route is een juweel in ons netwerk en geniet wereldwijde bekendheid”, zei Loganair-directeur Jonathan Hinkles tegen The Guardian. „Ze vormt een essentiële levenslijn voor de mensen van Orkney, omdat ze de verschillende eilanden met elkaar verbindt. De route wordt gebruikt door leerkrachten, dokters, politiemensen en leerlingen”, legt hij uit.

Het vliegtuig vliegt elke doordeweekse dag heen en weer tussen de eilanden. In de weekenden is het vluchtschema anders: zaterdag wordt er alleen van Papa Westray naar Westray gevlogen en op zondag van Papa Westray naar Westray.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Miljoenste passagier voor kortste vlucht ter wereld
Sluiten