Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 2 nov 2016 / 08:00 uur

‘Mannen die ‘surfen’ op schildpad wacht megaboete’

Het plaatsen van een foto op Facebook kan twee mannen wel eens duur komen te staan. Op de afbeelding is te zien dat de twee mannen op het schild van een schildpad ‘surfen’ op het Australische Fraiser Island. Queensland Parks and Wildlife Service zoekt de mannen en wil de zaak tot op de bodem uitzoeken.

When your brain is the size of a peanut, your thought process is ridiculous. Share this around and let's see if we can…

Gepostet von Matt Wright am Dienstag, 1. November 2016

De mannen kunnen voor hun dwaze daad een boete krijgen van omgerekend ruim 13.000 euro. Die boete zal ze worden opgelegd als wordt geoordeeld dat ze een ‘natuurlijke hulpbron hebben aangetast’.

Bizarre foto

Een woordvoerder van QPWS liet in een verklaring weten dat de zaak zeer serieus wordt genomen: „Er is enig bewijs om te suggereren dat het schildpad was overleden op het moment van de foto. We gaan dit verder onderzoeken”, stelde hij. Ricky Rogers, de persoon die de foto op Facebook plaatste, is al om een reactie gevraagd.

Een woordvoerder van RSPCA Queensland was minder mild: „Deze gasten zijn volslagen idioten”, was hij duidelijk tegenover Fraser Coast Chronicle. „Er is geen enkele reden te verzinnen waarom ze zouden moeten doen wat ze hier doen. Het zijn idioten dat ze het ook nog eens op Facebook plaatsen. Hopelijk zullen mensen op Facebook hen laten weten hoe idioot ze zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Mannen die ‘surfen’ op schildpad wacht megaboete’
Sluiten