Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 3 nov 2016 / 11:22 uur

Lijfstraf voor rijden met groot licht in China

Het is een grote irritatie op de weg: autobestuurders die met groot licht rijden en zo hun tegenliggers verblinden. In China heeft de lokale overheid er iets op bedacht: lijfstraffen. Wie zijn tegenliggers kwelt met groot licht, moet zelf zestig seconden in de koplampen van een auto staren, schrijft China People’s Daily. Daarnaast moet diegene een boete betalen.

De politie van de Chinese stad Shenzhen deelde de eerste foto’s van de straf woensdag op het sociale medium Weibo. Dat bleef niet onopgemerkt; de foto’s werden massaal gedeeld en geliked. Veel mensen reageren positief op de lijfstraf. „Ben ik de enige die denkt dat één minuut te kort is?”, reageert iemand. Iemand anders betuigt dat deze straf al veel eerder had moeten worden ingevoerd. „Automobilisten zijn egoïsten”, schrijft hij.

Merkwaardige straffen

De verkeerspolitie van Shenzhen is al eerder creatief geweest met straffen. De straat oversteken zonder uit te kijken werd vorig jaar bestraft met een boete of met het regelen van het verkeer in een vest en groene hoed op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lijfstraf voor rijden met groot licht in China
Sluiten