Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 6 nov 2016 / 18:00 uur

Jongetjes vallen uit defecte kermisattractie

Het is de grootste nachtmerrie als je in een kermis- of pretparkattractie zit: dat de beveiliging van je stoeltje toch niet zo veilig blijkt als je dacht. Het overkwam twee kleine jongetjes in een attractie op de kermis in het Duitse Herborn. Dit meldt de Duitse nieuwswebsite Focus.

Het ongeval vond zaterdagavond plaats. De jongens van vier en acht jaar oud zaten in een gondeltje in een soort draaimolen met armen die een aantal meter de lucht in gingen. De gondel waar de twee in zaten, begaf het en ze stortten zo’n vijf meter naar beneden.

Geluk gehad

De jongens hebben volgens de politie erg veel geluk gehad. Het ongeluk had veel erger kunnen aflopen. Gelukkig kwamen ze er met een aantal schaafwonden en kneuzingen vanaf. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Waarom het gondeltje het begaf is nog onbekend. In opdracht van de politie wordt er nader onderzoek gedaan naar de oorzaak van het mankement van de attractie. De fabrikant van de attractie komt naar de kermis toe om het ding te repareren, tot die tijd blijft de draaimolen gesloten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongetjes vallen uit defecte kermisattractie
Sluiten