Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 16 nov 2016 / 13:11 uur

In 3,5 uur van Londen naar New York met de Baby Boom

Richard Branson heeft in samenwerking met Boom Technology de vliegafstand van Londen naar New York verkleind van zo’n 8 uur naar 3,5 uur vliegen. Met het nieuwe vliegtuig Baby Boom is het mogelijk om op topsnelheid van A naar B te komen.

In maart van dit jaar werd bekend dat Bransons Virgin Group een tiental toestellen had besteld bij start-up Boom, die met de inkomsten het supersonische vliegtuig Baby Boom kon gaan ontwikkelen. Aan het eind van volgend jaar moet de eerste vlucht met het toestel gemaakt kunnen worden.

Richard Branson en Blake Scholl, piloot en tevens oprichter van Boom, zijn beiden zeer gepassioneerd over de innovatie in de lucht- en ruimtevaart. „Ik heb dit project opgestart, omdat ik het zo jammer vond dat ik nooit met de Concorde heb mogen vliegen. Ik heb gewacht totdat iemand dit ging doen, maar dat gebeurde niet. Daarom deed ik het zelf maar”, legt Scholl uit in The Guardian.

Concorde

Andere fans van de Concorde, het supersonische vliegtuig dat in 2003 haar laatste vlucht maakte, zullen wellicht blij zijn met de Baby Boom. De fanatiekelingen van de Club Concorde haalden vorig jaar miljoenen euro’s op om ervoor te zorgen dat de Concorde over een paar jaar weer in de lucht is.

De eerste commerciële vluchten met de Baby Boom staan gepland voor 2023. Een retourtje zou zo’n 4600 euro gaan kosten, vergelijkbaar met sommige business class-vluchten. Volgens Scholl moet een vlucht met de Baby Boom geen ’bucketlist-item’ worden. „Ik ken niemand die liever gratis champagne krijgt dan een vlucht in de helft van de tijd te maken.”

In de Baby Boom passen zo’n 45 tot 50 passagiers. De ontwikkelaars willen dat het toestel in eerste instantie vliegt op het traject Londen – New York, maar ook tussen de steden Tokio en San Francisco en Los Angeles en Sydney. Scholl zou het liefst zien dat de Baby Boom uiteindelijk op zo’n 500 trajecten gaat vliegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
In 3,5 uur van Londen naar New York met de Baby Boom
Sluiten