Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 11 nov 2016

IKEA Oslo bouwt Syrisch huis van 25 vierkante meter

Als je de IKEA binnenloopt, dan ziet het er doorgaans zeer gelikt uit. Alles ruikt schoon en heeft nog die nieuwe uitstraling. In Oslo is het deze week even anders, daar heeft de Zweedse winkelketen namelijk een Syrische woonkamer nagemaakt.

25 vierkante meter

In samenwerking met het Rode Kruis wil IKEA zo aandacht vragen voor de benarde leefsituatie in Syrië. De ruimte van precies 25 vierkante meter is gebaseerd op een huis net buiten Damascus. Daarin leeft Rana met haar familie van negen. De ruimte is niet mooi afgewerkt, maar bevat groezelig ogende kleedjes, terwijl de matrassen op de grond liggen.

Op de prijskaartjes wordt het verhaal verteld van Rana en haar familie. Hoe zij leven te midden van al het oorlogsgeweld. Hoe ze dagelijks in rij staan van voedselpakketten en medicijnen.

Toekomstplannen

„Je gaat naar IKEA omdat er een baby aankomt, omdat je een nieuwe keuken wil. Je denkt aan en plant je toekomst. Maar wat als de toekomst die je je had voorgesteld, je wordt afgepakt”, zo luidt de hoofdboodschap van IKEA en het Rode Kruis. „Op een plek waar je de toekomst plant, wilden wij laten zien hoe gelukkig we met die toekomst kunnen zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
IKEA Oslo bouwt Syrisch huis van 25 vierkante meter
Sluiten