Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 14 nov 2016 / 18:11 uur

Hond redt jongen met down (5) uit droger

Een 5-jarig jochie met het syndroom van Down in Belfast is door zijn hond gered uit de droger. Riley Duffy had zichzelf op een of andere manier weten op te sluiten in de droger, waarna deze automatisch aanging.

Terwijl de droger ging draaien, was zijn moeder elders in het huis aan het stofzuigen. Hond Teddy had echter al snel in de smiezen dat er wat fout was en bleef net zolang tegen zijn baasje schreeuwen en springen totdat zij hem volgde naar de droger. Daar kon Riley snel bevrijd worden.

‘Zonder hem was hij dood geweest’

De 5-jarige moest vervolgens snel naar het ziekenhuis worden gebracht, want onder andere zijn rug zat onder de brandwonden. Vader Aaron – die tijdens het incident van werk onderweg naar huis was – is enorm trots op Teddy. „Zonder hem was Riley nu dood geweest, dat weet ik zeker”, tegenover Belfast Live.

Inmiddels wordt Riley behandeld en verzorgd in een ziekenhuis in de Noord-Ierse hoofdstad. Nadat hij zondag nogal van streek was geweest, was hij volgens Aaron vandaag alweer een beetje in zijn normale stemming. „Het herstel verloopt goed.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond redt jongen met down (5) uit droger
Sluiten