Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 19 nov 2016 / 16:55 uur

Hamburgers van rattenvlees eet je gewoon in Moskou

Het is weer eens wat anders dan rund- of varkensvlees: rattenvlees. In Moskou begint het een hype te worden. Dit meldt het AD.

Beverratten, waar het vlees vandaan komt, zijn niet nieuw voor sommige Russen. In de jaren ’90 werden ze veel gefokt met als doel om van hun vacht bontjassen te maken. Ze waren hiermee een goedkopere variant voor vossen en nertsen. Ook het vlees werd gebruikt om op te eten.

Schoon dier

Rattenvlees klinkt op het eerste gehoor niet bepaald smakelijk, omdat wij ratten vaak zien als vies en onhygiënisch. „Het is een heel schoon dier”, vertelt chef Takhir Kholikberdiev aan het AD. „Het is niet alleen een herbivoor, maar het wast ook al zijn voedsel voor het dat opeet. En het heeft een heel hoog gehalte aan omega-3-vetzuren. Veel dokters en diëtisten raden het aan.”

Kholikberdiev serveert het rattenvlees in en paar van zijn restaurants. Hij maakt onder meer burgers en dumplings met het vlees, dat volgens hem ook steeds vaker te verkrijgen is in andere Russische restaurants. Volgens lokale chefs zou rattenvlees veel goede voedingsstoffen bevatten.

Het eten van rattenvlees is in sommige Oosterse landen hartstikke normaal. In Rusland moeten ze nog even wennen, maar het zou dus goed kunnen dat het ook daar steeds gewoner wordt. Zou de hype ook naar Nederland overwaaien?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hamburgers van rattenvlees eet je gewoon in Moskou
Sluiten