Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 25 nov 2016
Leestijd: 1 minuut

Gezocht: artiesten voor inauguratie Donald Trump

De aanstaande president van de Verenigde Staten heeft moeite met het vinden van artiesten die willen optreden tijdens zijn inauguratie op 20 januari. Bij Barack Obama stonden artiesten als Beyoncé, Arita Franklin en The National op de planken, maar Trump heeft gebrek aan supporters in de muziekwereld.

Eerder deze week leek het allemaal nog goed te komen: een lid van Trumps transitieteam liet weten dat Elton John op 20 januari een optreden zou verzorgen. Trump zou hem volgens The Independent hebben gevraagd om goodwill te kweken bij de Amerikaanse LGBT-gemeenschap. John ontkent deze geruchten. Toen Trump zijn liedje Tiny Dancer voor zijn campagne gebruikte, zei hij al: „Ik ben geen Republikein, niet in een miljoen jaar.”

Meer afzeggingen

De Rolling Stones hebben ook gezegd niet te komen – en dat is voor Trump jammer, want hij is vermoedelijk een groot fan van de band. Hij gebruikte het liedje You Can’t Always Get What You Want van de Stones voor zijn overwinningsspeech. Ook Vince Neil werd gevraagd, maar sloeg het verzoek af. Welke grote band of artiest uiteindelijk zal optreden op 20 januari, blijft dus een raadsel.

Op social media hebben veel mensen ‘goede’ ideeën over wie Trump zou moeten vragen voor het optreden. „Misschien wil Pussy Riot komen”, grapt iemand. Een andere Facebookgebruiker stelt voor dat de aankomende president een dj huurt die plaatjes voor hem wil draaien: „It’s The End Of The World van R.E.M lijkt me een goed idee.” Tot slot geeft iemand Trump het advies de zoektocht op te geven: „You can’t always get what you want”, schrijft hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gezocht: artiesten voor inauguratie Donald Trump
Sluiten