Mario Wisse
Mario Wisse Good vibes 16 nov 2016 / 12:59 uur

Gent heeft vanaf zaterdag een café zonder bier

Snoep zonder suiker, hamburgers zonder vlees, auto’s zonder bestuurder – we staan tegenwoordig nergens meer van te kijken. Hoewel, in de doorgaans toch zo bourgondische Vlaamse stad Gent wordt zaterdag een café geopend dat geen bier verkoopt. En dan ook nog in de studentenbuurt.

Pils is trouwens niet het enige wat niet te krijgen is in Bizar Café, zoals de kroeg gaat heten. Er staat ook geen wijn of sterkedrank op de kaart. Wel is er een uitgebreid aanbod biologische frisdranken en sapjes.

Ellende

„Ik weet inmiddels welk een ellende alcohol kan veroorzaken”, verklaart uitbater Ria Magherman haar initiatief voor een alcoholvrij café. Ze ziet niet waarom een café zonder drank geen kans van slagen zou hebben. „Een café zonder asbak leek ook ondenkbaar en rookvrije feesten zouden ook nooit mensen gaan trekken. We zullen zien.”

Nederland

In Nederland zijn er ook wat initiatieven geweest voor alcoholvrije cafés, met name voor de jeugd. Het bekendste voorbeeld is de ‘drooglegging’ van danscafé Galaxy in Den Bosch, in een poging jongeren die nog geen alcohol mogen drinken te trekken. Het café sloot al snel de deuren vanwege tegenvallende omzet.

Gepostet von Bizar café am Donnerstag, 3. November 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gent heeft vanaf zaterdag een café zonder bier
Sluiten