Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 14 nov 2016 / 10:38 uur

Elanden tijdens gevecht vastgevroren in rivier

De natuur gaat zijn gang. Dat blijkt maar weer uit de bijzondere ontdekking die een man vorige week deed in Alaska. Hij trof in een bevroren rivier twee elanden aan die middenin een gevecht bevroren zijn. De geweien van de dieren zaten in elkaar klem.

De stieren waren waarschijnlijk druk om de aandacht van een vrouwtje aan het vechten toen ze het water terecht kwamen. Toen ze vervolgens met hun geweien in elkaar vast kwamen te zitten, zijn ze verdronken.

Foto: Facebook Jeff Erickson

Jeff Erickson uit Unalakleet in het westen van Alaska maakte foto’s van het bijzondere verschijnsel en plaatste deze op Facebook. Een vriend bracht hem op de hoogte van de bevroren elanden. Erickson denkt dat een van de mannetjes het gevecht won, maar geen kant op kon omdat hij met zijn gewei vastzat in dat van zijn 500 kilo wegende tegenstander.

Nadat Erickson de ontdekking deed, heeft hij de dieren uit het ijs bevrijd. „We hebben ze eruit gekregen, nu moeten we ze nog schoonmaken”, schrijft hij bij een foto. De beelden werden duizenden keren gedeeld en geliked.

Foto: Jeff Erickson

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Elanden tijdens gevecht vastgevroren in rivier
Sluiten