Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 22 nov 2016 / 10:27 uur

Een beetje lui? Hier koop je kant-en-klare surprises

De decembermaand staat garant voor een hoop gezelligheid en vaak ook cadeautjes. Veel mensen geven die cadeautjes echter niet zomaar, maar stoppen ze in een creatieve surprise. Alleen is het tekenen, plakken en knippen dat met zo’n surprise gepaard gaat gewoon niet voor iedereen weggelegd.

Gelukkig zijn er anno 2016 al genoeg initiatieven opgericht voor de niet zo creatieve of gewoon luie mens. Via verschillende websites kun je kant-en-klare surprises aanschaffen. Met één druk op de knop en een klein beetje geduld heb je een mooie surprise in huis, zonder zelf ook maar een schaar te hebben aangeraakt. Metro zet een paar opties voor je op een rij.

1. HEMA

De meest opvallende in het rijtje van surprise-aanbieders is toch wel het alom bekende warenhuis HEMA. Sinds dit jaar maken zij zelfs reclame voor het feit dat je bij hen heel makkelijk kant-en-klare surprises kan kopen. Dat kan in de winkel en online, maar het is wel handig als degene op jouw lootje een beetje jong is.

HEMA geeft je namelijk de keuze uit drie surprises: een voetbalveldje, een heel erg roze kaptafel en een pizza. Wellicht test HEMA dit jaar of de kant-en-klare surprises aanslaan en komen er volgend jaar meer opties. Tot nu toe lijken de drie opties vooral gericht op de jonge sinterklaasfeestvierders, maar voor vijf euro hoef jij in ieder geval geen moeite meer te doen.

Foto: HEMA

2. Sintsurprise.com

Deze website is een initiatief van een moeder en dochter die het knippen, plakken en tekenen in de laatste maanden van het jaar wél leuk vinden. Natasja Twickler had al een feestwinkel op internet en voegde daar sintsurprise.com aan toe. Dat bleek een enorm succes, het NRC schreef in 2013 namelijk al dat het storm liep bij de dames.

Ze werkten toen al bijna dag en nacht om alle aanvragen te verwerken in de administratie en de surprises daadwerkelijk in elkaar te knutselen. De dames hebben daarom een slimme deadline gesteld: je moet je surprise wel bestellen voor 30 november, anders is hij niet op tijd in huis.

De surprisewinkel is al aardig uitgebreid, je kunt er met iDeal betalen en hebt keuze uit tien verschillende surprises. Variërend van een voetbal, tot een chefkok en een flesje nagellak. Je betaalt voor deze surprises wel meer dan voor de HEMA-variant, namelijk zo’n twintig euro exclusief verzendkosten. De verzendkosten voor zo’n groot knutselwerk bedragen 6 euro 50, maar volgens de reacties op de site zijn ze het waard.

Foto: Sintsurprise.com

3. Marktplaats

Als er bij de HEMA niets tussenzit wat je bevalt en je de surprises van Sintsurprise.com net iets te duur vindt, kun je ook eens een kijkje nemen op Marktplaats. Als je daar ‘Sinterklaas surprise’ intypt, krijg je ongeveer 300 opties. Van pokéballen tot stoomboten en het paard van Sinterklaas, alles komt voorbij.

Let hier wel goed op of je een kant-en-klare surprise koopt of een bouwpakket, anders moet je alsnog zelf aan de slag. De prijzen van deze surprises liggen ongeveer op hetzelfde niveau als die van de HEMA, maar verschillen natuurlijk per aanbieder. Sommige vragen zelfs dertig euro voor hun creaties.

Foto: Marktplaats

En dan nog een extra tip: De surprise ‘Het boek van Sinterklaas’ kom je ongeveer op elke website tegen, dus als je daarmee aan komt zetten heb je een grote kans dat de ontvanger je niet meer heel aardig vindt. Hij of zij is misschien ook wel een beetje lui en heeft ook het internet afgespeurd naar kant-en-klare surprises, daar ging je schijn-originaliteit.

Dit boek vind je in ongeveer elke webshop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Een beetje lui? Hier koop je kant-en-klare surprises
Sluiten