Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 16 nov 2016 / 09:05 uur

Chinese boer leert varkens duiken

Gek op een goed stuk varkensvlees? Vertel boeren bij jou in de buurt dan om hun varkens op een sport te doen. Een Chinese boer beweert dat het vlees daar een stuk lekkerder van wordt.

Huang Deming is een Chinese varkensboer die zijn varkens dagelijks duiktraining geeft – ja je leest het goed, de dieren springen van een paar meter hoog platform af en zwemmen weer naar de kant. Zo blijven zijn dieren fit, en smaken ze beter dan vlees van ‘ongetrainde’ varkens.

Foto: ANP

Het vlees van een fit varken kost drie keer meer dan de normale prijs, schrijft Daily Mail.

Dagroutine

Deming brengt zijn varkens elke dag van zijn boerderij, in de Ningxiang gemeente in het zuidoosten van China, naar een nabijgelegen waterplas. De varkens springen drie meter naar beneden en zwemmen baantjes.

De boer zegt dat deze beweging het immuunsysteem van de varkens verbetert. Ook hebben de dieren door de sportoefeningen meer honger, waardoor ze sneller groeien. Tot slot zou de smaak en tekstuur van het vlees erop voortuit gaan.

Opnieuw aandacht

Deming geeft zijn varkens al jaren zwemles, maar door een bericht op de Chinese nieuwswebsite Huanqiu.com staat de bijzondere boer opnieuw volop in de belangstelling. Op sociale media wordt veelal positief op het bericht gereageerd: veel mensen noemen de boer ‘creatief’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Chinese boer leert varkens duiken
Sluiten