Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 1 nov 2016 / 10:42 uur

Bejaard stel moet na 70 jaar gedwongen apart wonen

Een bejaard koppel uit Engeland dat al 70 jaar onafscheidelijk is, moet apart wonen van sociale diensten. Ray (95) en Jessie (88) Lorrison uit het Britse South Shields ontmoetten elkaar in 1946. Sindsdien waren ze bijna elke dag bij elkaar. Daar komt verandering in want ze voldoen niet aan de juiste criteria om samen in hetzelfde rusthuis te wonen.

https://twitter.com/zesty_europe/status/793156084517179392

Jessie kwam negen weken geleden na een val terecht in het ziekenhuis. Terwijl ze daar op krachten kwam, werd voor Ray, wiens gezondheid ook achteruit gaat, onderkomen in het Westoe Grange rusthuis geregeld. Dat zou tijdelijk zijn, maar zijn toestand verslechterde en daarom besloten verzorgers hem daar te houden.

Nu Jessie aan de betere hand is, moet Jessie terug naar huis, waar ze dagelijks bezoek zal krijgen van een verpleegster. Ze mag niet bij haar man in het rusthuis wonen, omdat ze volgens de sociale diensten niet aan de juiste criteria voldoet.

‘Hartverscheurend’

De dochter van het echtpaar, de 60-jarige Charyl Bates, is het niet eens met de beslissing van de sociale dienst. „Het is hartverscheurend en gewoon wreed”, zegt ze tegen The Mirror. „Ze hebben waarschijnlijk niet meer veel tijd samen.” Bates denkt dat haar vader niet meer langer dan zes maanden te leven heeft. Ray vraagt volgens haar dagelijks naar haar moeder.

Bates gaat er alles aan doen om ervoor te zorgen dat haar ouders hun laatste dagen samen kunnen doorbrengen in één rusthuis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bejaard stel moet na 70 jaar gedwongen apart wonen
Sluiten