Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 29 nov 2016 / 16:10 uur

Barbies moeten kinderen leren over borstvoeding

De Australische Betty Strachan heeft een grote hobby: poppen maken. Ze deed het altijd voor haar lol, maar heeft nu iets gecreëerd waar veel moeders op zitten te wachten. Barbies die kinderen leren over zwanger zijn en borstvoeding geven. De poppen zijn niet aan te slepen.

Ze kwam op het idee voor de populaire barbies bij een praatgroep voor moeders. „Op een dag schilderde ik het gezichtje van een nieuw pop en het was gewoon de belichaming van de hele groep. Ik heb de barbie toen ‘Mamas Worldwide Barbie’ genoemd.’’

De moeders in de praatgroep waren enthousiast. Ook online, nadat Strachan een foto van de pop op Instagram had geplaatst, kwamen positieve reacties. Ze kreeg zelfs meerdere verzoeken binnen van mensen die zelf zo’n barbie zouden willen hebben.

„Ik ben erachter gekomen dat deze barbies erg belangrijk kunnen zijn. Kinderen leren is de manier om een taboe te doorbreken’’, aldus de poppenmaakster over haar educatieve creaties tegenover Huffington Post.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Barbies moeten kinderen leren over borstvoeding
Sluiten