Elselotte Smink
Elselotte Smink Good vibes 28 nov 2016

Baby ontwaakt uit coma na rechtszaak om levenseinde

Een bijzonder verhaal vanuit Frankrijk, waar een eenjarig meisje uit een coma ontwaakte, tien dagen nadat haar ouders de rechtszaak om haar levensondersteuning hadden gewonnen.

Marwa, zoals het meisje heet, werd vanaf september in coma gehouden nadat zij een virus kreeg dat haar zenuwstelsel aantastte. Na twee maanden was Marwa nog niet wakker geworden. De dokters besloten dat het tijd werd om de machines die de eenjarige nog in leven hielden, uit te zetten. De reden: ze zou ernstige problemen hebben, als ze al wakker zou worden.

Nooit zonder Marwa

De aangedane ouders wilden de strijd om hun dochter nog niet opgeven en startten een online campagne: Jamais sans Marwa, oftewel Nooit zonder Marwa. Met de petitie haalden ze meer dan 114.000 handtekeningen op en de rechtbank besloot de zorg voor de baby in het Franse ziekenhuis nog twee maanden langer aan te houden.

Die twee maanden waren meer dan genoeg voor het zieke meisje: na tien dagen ontwaakte ze ‘lachend’ uit het coma. Haar familie heeft op Facebook bevestigd dat de organen van de eenjarige normaal werken. De emotionele vader van Marwa heeft zijn dochter kort na het ontwaken gefilmd:

https://www.facebook.com/jamaissansmarwa/videos/1332487350150358/

Aan de Franse nieuwssite Nice Matin laat hij weten dat Marwa’s behandeling doorgaat, maar dat ze veel vooruitgang zien. „Als ik met haar praat, hoort ze mijn stem. Ze reageert: soms lacht ze zelfs.”

Marwa krijgt via de speciaal opgerichte Facebookpagina veel aandacht en ondersteuning, vanuit de hele wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Baby ontwaakt uit coma na rechtszaak om levenseinde
Sluiten