Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 30 nov 2016 / 08:15 uur

Baasjes verschijnen in asiel, kiezen andere hond

Een werkneemster van een dierenasiel in het Amerikaanse Californië zag vorige week met lede ogen aan hoe de eigenaren van een door hun opgevangen Duitse herder ineens op de stoep stonden. Op zich goed nieuws, tot bleek dat de mensen niet hun oude viervoeter op kwamen halen, maar op zoek waren naar een nieuw exemplaar.

Voormalige baasjes naar asiel

De Duitse herder Zuzu werd overgebracht naar het asiel met de gedachte dat het om een zwerfhond ging. Toen daar deze week haar voormalige baasjes opeens het terrein opliepen, begon de Duitse herder heel enthousiast met haar staart te kwispelen. Ze wist het zeker: ze ging weer naar huis.

Dat gebeurde echter niet, zo omschrijft Desi Lara, werkneemster in het asiel, op haar Facebookpagina: „Toen het personeel de familie de honden liet zien, waren ze verbaasd toen de 2-jarige Zuzu al enthousiast kwispelend op de familie kwam afgestormd. De familie begon haar te aaien en tegen haar te praten.” Het bleken de baasjes van Zuzu te zijn. Ze dachten er echter niet over om hun trouwe kameraad weer mee te nemen: ,,De eigenaren vertelden me dat ze niet waren gekomen om haar op te halen, maar op zoek waren naar een andere hond.”

Niet dezelfde hond, dus nieuw exemplaar

Volgens de familie was de gevoelige Zuzu nogal van slag sinds haar vader was overleden. Zuzu jankte veel en was niet meer dezelfde, vrolijke hond van weleer. Dat deed de familie besluiten om afstand van haar te doen. Dit tot groot onbegrip van Lara en andere werknemers in het asiel: „Hun oplossing voor haar bedroefdheid is om haar te verlaten en een andere hond op te halen. Ik ben blij dat ze nu bij ons is. Dat is geen liefde voor een hond.”

Het asiel is vastbesloten om voor Zuzu een ander thuis te vinden. Naar aanleiding van de Facebookpost van Lara hebben in ieder geval al veel mensen aangeboden de viervoeter te adopteren, zelfs vanuit andere staten. Het lijkt dus een kwestie van tijd voor Zuzu bij een andere familie terecht kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Baasjes verschijnen in asiel, kiezen andere hond
Sluiten