Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 24 nov 2016 / 08:45 uur

Australische ‘held’ in onderbroek grijpt vandaal

Australië is in de ban van een man die woensdagnacht in zijn onderbroek een vandaal heeft achtervolgd. Daniel McConnell ging een man achterna die de winkel van een vriend inreed en daarna de benen nam. In een televisie-interview vertelt hij in geuren en kleuren hoe de achtervolging verliep en steelt daarmee de harten van zijn landgenoten.

De verslaggeefster van het ochtendprogramma The Today Show heeft een brede glimlach op haar gezicht wanneer Daniel de details over zijn heldendaad uit de doeken doet. De man, die in Brisbane woont, vertelt hoe hij rustig lag te slapen toen hij om twee uur ’s nachts wakker werd gemaakt door zijn vrouw. Die vertelde hem dat er, een stukje verderop, een auto naar binnen was gereden bij de fish ’n chips winkel van een vriend.

https://www.youtube.com/watch?v=xkZoSl4M_ew

Achtervolging in onderbroek

Daniel twijfelde geen moment en rende in zijn onderbroek naar buiten. Daar trof hij de bestuurder aan die op het punt stond te vertrekken. „Ga nu niet de held uithangen”, zei de man tegen Daniel die hem erop wees dat de politie onderweg was. Vervolgens stapte hij in zijn auto en ging hij ervandoor.

In zijn onderbroek sprong Daniel in zijn auto en zette hij de achtervolging in. Door met zijn koplampen te knipperen kon hij de politie waarschuwen die inmiddels op de plek des onheils was gearriveerd. De man die de winkel vernielde, werd klemgereden en gearresteerd.

Daverend applaus

De ‘onderbroekenheld’ krijgt daverend applaus van de presentatoren in de studio. Ze zijn niet de enigen die onder de indruk zijn van Daniels optreden, op Twitter regent het complimentjes van andere trotse landgenoten. Daniel blijft nuchter onder de zaak. „Het is iets dat je voor de gemeenschap doet. Jij zorgt voor je vrienden en je vrienden zorgen voor jou”, besluit hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australische ‘held’ in onderbroek grijpt vandaal
Sluiten