Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 7 nov 2016 / 14:36 uur

Amstelveense Mats breekt wereldrecord Rubiks kubus

Er is weer een wereldrecord (terug) in een Nederlandse handen. Mats Valk uit Amstelveen is namelijk het snelste als het gaat om het oplossen van een Rubiks kubus. Tijdens de Jawa Timur Open 2016 in Indonesië verbrak hij het wereldrecord.

De 20-jarige Mats had het record drie jaar terug al in handen. Destijds deed hij er precies 5,55 seconden over om hem op te lossen. Echter werd die tijd niet veel later een stuk aangescherpt tot 4,90 seconden en dus wachtte hem er een grote uitdaging. Op het Europees kampioenschap afgelopen zomer in Praag kwam hij al tot 5,13 seconden, maar het wereldrecord bleef uit.

4,70 seconden

Tot afgelopen weekend. Er waren slechts 4,70 tellen verstreken toen de kubus met zes egale vlakken op de tafel landde. Overigens zou hij thuis al eens de grens van vier seconden hebben geslecht, al zou de kubus dan niet even ingewikkeld zijn als op officiële wedstrijden.

Bij een Rubiks kubus-wedstrijd krijg je als deelnemer altijd de tijd om even je kubus te bestuderen. Vervolgens leg je hem neer en laat je je hand rusten op de speciale tafel, die werkt als een startblok. Pas als je handen dan de tafel verlaten, begint de tijd te lopen, totdat de kubus weer op de tafel valt.

https://www.youtube.com/watch?v=aTpjDatyiYI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amstelveense Mats breekt wereldrecord Rubiks kubus
Sluiten