Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 20 nov 2016 / 10:45 uur

Bruine beer afgemaakt na aanval op 63-jarige vrouw

De 63-jarige Karen Osbourne uit de Amerikaanse staat Maryland heeft deze week ter nauwer nood de aanval van een beer overleefd. Ze sloeg het dier een paar keer in het gezicht, maar ontsnapte uiteindelijk door voor dood te spelen, meldt WBALTV.

911-opname

De vrouw was in het plaatsje Frederick op bezoek bij haar dochter buiten in de weer. Op het moment dat ze de beer voor het eerst vizier kreeg belde ze gelijk naar het alarmnummer. „Hij staat achter me en snuift en stampt op de grond alsof hij elk moment kan aanvallen. Vertel mijn man dat ik van hem hou”, zo is te horen op de opname.

Toen de beer op haar afkwam, probeerde ze eerst een paar keer de beer te slaan in het gezicht. Omdat dat weinig hielp besloot ze voor dood te spelen, waarna de beer haar uiteindelijk besloot met rust te laten. Ongedeerd kwam ze er niet uit, haar linker arm is gebroken en ze heeft verwondingen op haar torso en gezicht. In totaal waren er meer dan zeventig hechtingen nodig om alles goed te verplegen.

Afgemaakt

Na de melding ging het Maryland Department of Natural Resources op zoek naar de beer. Beren die mensen aanvallen in Maryland moeten volgens hun regels namelijk worden gedood. Ook al zou het slechts de eerste aanval in 81 jaar betekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bruine beer afgemaakt na aanval op 63-jarige vrouw
Sluiten