IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 30 okt 2016 / 15:25 uur

‘Wetenschapper’ wil autisme genezen met bleek

Een bizarre onthulling in Amerika. ABC News ging een jaar lang op onderzoek uit in de ‘Church of Bleach’, de kerk van de bleek, die een afdeling heeft in Zuid-Californië. Bleek zou een wondermiddel zijn waarmee onder andere autisme mee opgelost zou worden, claimt de kerk.

In feite is het niets meer dan reguliere bleek. Dat weerhoudt aanhangers van de kerk er echter niet van het te gebruiken. Het zou onder andere autisme genezen. Ook ouders van kinderen met autisme moeten aan de bleek, vindt de kerk.

Grenswetenschappen

Kerri Rivera heeft in Amerika al een flinke naam verworden als het gaat om zogenoemde fringe wetenschappen, omstreden wetenschap waarvan niet kan bewezen of het echt is. Denk bijvoorbeeld aan telepathie, telekinese, levitatie (zweven) of onzichtbaarheid. Nu claimt ze dat bij volle maan, die elke 29 dagen te zien is, richten parasieten heel wat schade aan in de ingewanden van autistische kinderen. „Het is te genezen”, zegt Rivera in een video. „Ik overtuig mensen er graag van dat hun kinderen genezen kunnen worden.”

Parasieten en andere ziekteverwekkers zijn volgens Rivera de schuldigen als het om autisme gaat. Chloordioxide, dat ze als MMS aanprijst, zou de oplossing zijn om de symptomen van autisme op te lossen. Die maken de parasieten namelijk kapot. Maar dat moet dan wel tijdens de juiste stand van de maan gebeuren. „Ik geloof dat chloordioxide het missende puzzelstukje in de genezing van autisme is”, zegt de vrouw.

Levensbedreigend

Helaas is het natuurlijk niet waar wat Rivera beweert. Bij de Food & Drugs Administration (FDA), die dit soort dingen controleert, zijn er een hoop klachten. Eén iemand meldt dat deze methode zijn moeder heeft vermoord. Het is niet de enige levensbedreigende klacht die de FDA binnenkrijgt. Toch blijft Rivera volhouden dat het alleen maar positief werkt.

Professor Paul Wang, kinderdokter en voorzitter van de stichting Autism Speaks (Autisme Spreekt), laat weten dat parasieten niet de veroorzakers van autisme zijn. „Geen enkele parasiet kan autisme veroorzaken. Rivera zegt dat haar middel geen bleek is, maar dat is het wel. Het is vergif en het zou aan niemand met autisme, kanker of diabetes gegeven mogen worden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wetenschapper’ wil autisme genezen met bleek
Sluiten