Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 11 okt 2016 / 11:41 uur

Vrouw valt van balkon tijdens vlucht voor Tinderdate

Een jury in Australië wacht de loodzware taak te bepalen of een 30-jarige man schuldig is aan de dood van een 26-jarige vrouw. In 2014 viel de vrouw 14 verdiepingen naar beneden toen ze probeerde te ontsnappen uit het appartement van haar Tinderdate, zo bleek deze week in de rechtbank. Is de man schuldig aan haar dood?

Woordenwisseling en val

In de rechtbank in Brisbane bleek dat Warriena Wright (26) en Gable Tostee (30) elkaar op de avond van haar dood voor het eerst hadden ontmoet in het Australische Queensland. Op een geluidsopname gemaakt met de telefoon van Tostee, is naast een woordenwisseling tussen de twee ook de dodelijke val van Wright te horen.

Volgens aanklager Glen Cash heeft Tostee de vrouw dan wel niet doodgegooid, maar wel zo geïntimideerd en bedreigd dat ze geen andere uitweg meer zag dan via zijn balkon te vluchten. Cash stelt dat Tostee in woede zou zijn uitgebarsten nadat de vrouw hem met sierstenen bekogelde en met een telescoop sloeg. De verdachte zou de toerist uit Nieuw-Zeeland vervolgens bij de keel hebben gegrepen en haar op het balkon buiten hebben gesloten.

Schuldig?

Op de geluidsopname is te horen dat Tostee zegt: „Je hebt geluk dat ik je niet van mijn balkon schop. Als je ook maar ergens aanzit, sla ik je knock-out.” Een buurtbewoner verklaarde vervolgens dat ze Wright had horen huilen: „Nee, nee, nee, laat me alsjeblieft naar huis gaan”, zou ze hebben gezegd. Een luttele vijftien seconden later maakte ze een vrije val in haar poging via het balkon naar beneden te klimmen, en overleed ze.

Volgens de advocaat van de verdachte, Saul Holt, was Wright zich steeds agressiever gaan gedragen ten opzichte van Tostee na een avondje drinken en intimiteit: „Wat hier is gebeurd, lijkt niet eens op moord of doodslag. Dat klopt gewoon niet”, stelt hij.

Tostee, die volhoudt onschuldig te zijn, kan desondanks een levenslange gevangenisstraf krijgen voor het noodlottige incident van 8 augustus 2014. Het woord is aan de jury.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw valt van balkon tijdens vlucht voor Tinderdate
Sluiten