Sherida van IJsselmuide
Sherida van IJsselmuide Good vibes 24 okt 2016 / 09:32 uur

Vrouw sleept zoon voor rechter om ‘puinhoop in huis’

Het klinkt onwerkelijk: een moeder die haar zoon voor de rechter sleept vanwege ‘puinhoop in huis’, maar voor een 60-jarige vrouw uit Bunschoten was de maat vol. „Dit is het ergste wat een moeder kan overkomen”, zegt de vrouw over de rechtszaak die vrijdag in Utrecht diende tegen haar zoon.

De vrouw heeft drie volwassen kinderen. Haar zoon R. woonde twee jaar geleden kort bij zijn vader in Nijkerk en trok in 2014 bij zijn moeder in. Daar maakte hij er volgens de moeder een puinhoop van, weet het AD. Nu weigert hij het huis te verlaten

Bedreiging

Naast dat de woning een puinhoop is, werd de vrouw ook door haar zoon bedreigd met een mes. Daar komt nog eens bovenop dat zijn vriendin óók in het huis is ingetrokken. Dat alles maakte dat de moeder vluchtte naar haar andere zoon.

Verbaasd

De vrouw zag geen andere mogelijkheden meer en spande een rechtszaak tegen R. aan. Die was naar eigen zeggen stomverbaasd toen hij woensdag een dagvaarding kreeg. Zijn moeder eiste dat hij binnen twee dagen zou vertrekken en dat er een contact- en straatverbod opgelegd zou worden. Ook wil ze dat R., zoals hij eerder zou hebben beloofd, haar 3.000 euro betaalt, omdat ze door zijn inwoning een lagere uitkering kreeg.

‘Praat eens goed’

De rechter gaf de familieleden het advies eens goed te praten, wat ze meteen op de gang naast de rechtszaal deden. De zoon heeft beloofd op 30 november de woning van zijn moeder te verlaten, anders ontruimt de politie de woning. Daarnaast accepteerde hij een contactverbod, wat hem een jaar lang verbiedt in de buurt van de woning van zijn moeder te komen. Ook zal hij zijn moeder maandelijks betalen om de financiële schade op te lossen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw sleept zoon voor rechter om ‘puinhoop in huis’
Sluiten