Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 6 okt 2016 / 14:30 uur

Vrouw helpt buurvrouw die 13 jaar niet is gewassen

Beter een goede buur, dan een verre vriend. Als goede buur neem je pakketjes aan, geef je de plantjes water tijdens een vakantie en leen je af en toe een kopje suiker uit. Maar de 39-jarige Lucy Ashen uit Londen heeft haar buurvrouw een wel heel waardevolle dienst geleverd. Na 21 jaar mocht ze eindelijk het huis van haar buurvrouw betreden, maar wat ze daar aantrof was een totale choas.

Lucy, moeder van drie kinderen, woonde al 21 jaar naast haar buurvrouw. Je zou denken dat ze na al die jaren al regelmatig bij elkaar op de koffie waren geweest. Toch liet de oudere buurvrouw nooit iemand binnen. „Ik wist al een tijdje dat haar huis een grote puinhoop was, maar ze gaf me nooit het vertrouwen om mij ook binnen te laten. Op een dag was ze buiten en heb ik gewoon haar slaapkamerraam opengetrokken,” vertelt Lucy aan Daily Mail. Wat ze daar aantrof was een ware ravage.

https://twitter.com/WilburStaub/status/783828160714412032

Tien dagen schoonmaken

„Er lagen overal uitwerpselen en er stonden veel meubels op zijn kop,” zegt Lucy. De 39-jarige moeder kon het niet langer aanzien dat haar buurvrouw in zo’n omgeving woonde. De oudere vrouw had geen vrienden en familie en was zelf niet in staat om de boel op te ruimen. Lucy spendeerde maar liefst tien dagen in de flat en maakte alles schoon. Ondertussen hield haar 14-jarige dochter Ruby de buurvrouw gezelschap.

Gepostet von My Lady and Me am Samstag, 10. September 2016

Niet alleen het huis van de vrouw was al jaren niet gewassen, de buurvrouw had zelf ook al 13 jaar (!) niet meer in bad gezeten. Lucy hielp de bejaarde vrouw en deed haar in bad terwijl haar dochter Ruby haar haar waste. Veel mensen waren geschokt door het bericht en gaven dingen als een koelkast, een bank of kleding.

Gepostet von My Lady and Me am Mittwoch, 14. September 2016

Fondsenwerving voor vakanties met ouderen

Via Facebook deed Lucy een oproep om meubels, kleding en eten in te zamelen. De hulp die ze kreeg was overweldigend, zelfs mensen uit Thailand en Amerika boden hun hulp aan. Op de Facebook-pagina ‘My Lady and Me’ houdt Lucy de donateurs op de hoogte van de situatie. Daarnaast heeft ze ook een GoFundMe-pagina opgezet, waarmee ze geld wil inzamelen om gepensioneerde ouderen mee op vakantie te nemen.

For those of you that don't know the story so far……I have lived in Fulham all my life, and I've been in the part I…

Gepostet von My Lady and Me am Samstag, 10. September 2016

Volgens Lucy heeft haar actie veel mensen geraakt, omdat het eigenlijk iedereen kan overkomen. De weldoener hoopt dan ook een beetje bewustzijn te creëren bij mensen. „Veel ouderen zijn eenzaam, hebben een slechte gezondheid en leven in een isolement.”

Reageer op artikel:
Vrouw helpt buurvrouw die 13 jaar niet is gewassen
Sluiten