Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 20 okt 2016 / 13:32 uur

Vrouw gaat viral met deal zoon: zakgeld voor klusjes

Het enige recht van de vrouw is het aanrecht, zo luidt het oude gezegde. In de meeste huishoudens is de verdeling van het huishoudwerk tegenwoordig al een stuk meer in evenwicht, maar voor de Amerikaanse Nikkole is dat niet genoeg. Zij traint haar zoontje om een goede huisman te zijn en krijgt daarvoor veel lof.

Nikkoles zoontje Lyle mag dan pas 6 jaar zijn, hij helpt al volop mee in het huishouden. Op foto’s die de 23-jarige Nikkole op Facebook deelde, is te zien hoe het jongetje al helpt met koken, wasjes draaien en de vaatwasser inruimen. Al sinds hij vier is, helpt Lyle in het huishouden, in ruil voor extra zakgeld.

I teach my son to cook & do household chores. Why? Because household work isn't just for women. Because one day he might…

Gepostet von Nikkole Paulun am Donnerstag, 6. Oktober 2016

Levensles

„Misschien wil hij op een dag zijn date verrassen met een zelfgekookt gerecht”, zo verklaart Nikkole haar huishoudbeleid. „Mijn zoon wordt het soort man dat niet alleen een band kan verwisselen, maar vervolgens ook naar de keuken kan lopen om te kijken of zijn stoofpotje al klaar is”. Nikkole en Lyle kwamen eerder ook al in het nieuws toen Nikkole een foto deelde van hun maandelijkse dinner date – betaald met het zakgeld dat Lyle verdiende met de huishoudklusjes.

Volgens Nikkole is het niet haar bedoeling om Lyle zijn jeugd te ontnemen, maar wel om hem een belangrijke levensles mee te geven. „Onthoud mensen: een man die vindt dat hij niet hoeft te koken of te stoffen, is een man die als jongetje nooit het goede voorbeeld heeft gekregen”, besluit Nikkole.

Lof en kritiek

Het bericht van Nikkole is al een paar weken oud, maar gaat nu pas het internet over. Inmiddels zijn de foto’s van de kleine Lyle al bijna 60.000 keer gedeeld en de jonge moeder krijgt vooral veel lof. Toch zijn er ook mensen die kritiek hebben en die van kinderarbeid spreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw gaat viral met deal zoon: zakgeld voor klusjes
Sluiten