Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Good vibes 12 okt 2016 / 13:54 uur

Video: Superhelden lappen ramen van kinderziekenhuis

Afgelopen dinsdag kwamen Batman, Spiderman, The Flash, Superman en Iron Man in Brazilië samen om hun (super)krachten te bundelen. Ditmaal gingen zij echter niet op pad om de criminaliteit te bestrijden, maar trokken zij hun superheldenkostuum aan om zieke kinderen te verblijden.

Op 12 oktober wordt in Brazilië ‘kinderdag’ gevierd. Ter ere van deze speciale dag zagen vijf superhelden er dinsdag alvast op toe dat de patiënten van het kinderziekenhuis in Sao Paulo een spectaculaire dag beleefden. Vijf superhelden lieten zich namelijk naar beneden zakken om de ramen van de kinderen te wassen.

Gelukkige kinderen

De superhelden bleken goed in de smaak te vallen bij de kinderen. „Ze was blij en stond op om te kijken, dat was erg goed. Wanneer ze ziek zijn, zijn ze een beetje terneergeslagen, stil, dus dit helpt hen om plezier te hebben”, aldus Jaquelina Maranhao over haar 8-jarige dochter Isabela. Ook de 9-jarige Laura was tevreden: „Er is niets te doen in het ziekenhuis, en deze activiteiten maken een kind gelukkiger.”

Daniel ‘The Flash’ Barbosa gaf aan dat hij de kinderen graag blij maakt. „Wanneer ik thuiskom, knuffel ik mijn dochter en voel ik mij sterker, vrijer, kalmer en vrediger, en ik denk dat ik deze vrede aan andere kinderen kan doorgeven. Tegelijkertijd voel ik vrede omdat een knuffel van een kind altijd speciaal is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Superhelden lappen ramen van kinderziekenhuis
Sluiten