Hester Ramaker
Hester Ramaker Good vibes 13 okt 2016 / 11:19 uur

Van Oudhollandse taal word je echt wel ‘wervelziek’

Killerapp, cosplay, no spang, trofeevrouw, testosteronbom, je-weet-welkater, gutmensch en digibesitas; een greep uit de woorden die de Dikke van Dale dit jaar al heeft opgenomen. Ze zijn totaal niet meer te vergelijken met Oudhollandse woorden als achterkout (informeel, ontspannend gesprek in de avond), saffiaantje (sigaret) of suzannaboef (wellustige oude man).

Het is de Week van het Nederlands en Metro dook voor die gelegenheid met de neus in de stoffige boeken om de mooiste Oudhollandse woorden op te zoeken. Deze mensen hadden wel een idee over hun betekenis.

O ja, ‘wervelziek’ betekent trouwens dat je licht in het hoofd wordt, of duizelig.

Reageer op artikel:
Van Oudhollandse taal word je echt wel ‘wervelziek’
Sluiten