IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 24 okt 2016 / 12:12 uur

Transgenderman krijgt geen sigaretten vanwege ID

Een transgenderman uit Bedford in Engeland kreeg vorige week zijn sigaretten niet mee in de plaatselijke supermarkt. Niet omdat hij te jong was om het rookwaar te halen, wel omdat zijn ID nog aangeeft dat hij vrouw is. Om die reden werd de jongeman niet geloofd toen hij zei dat het écht zijn ID-bewijs is.

De 19-jarige Charlie Diesel werd ‘zonder enige uitleg’ service geweigerd bij supermarkt Tesco toen hij zijn tabak probeerde aan te schaffen en zich wilde identificeren met zijn paspoort. De manager wist hem uiteindelijk te vertellen dat ze hem niet wilde helpen omdat er ‘vrouw’ op zijn paspoort staat.

Niet zwijgen

Charlie begon twee jaar geleden te leven als man en noemt het voorval ‘onacceptabel’. „Ik voel me beledigd, dit is me nog nooit eerder overkomen”, zegt hij tegen Metro UK. „Ik ben al vier keer gecontroleerd bij de grens met dit paspoort en het is nog nooit een probleem geweest. Maar nadat dit was gebeurd, realiseerde ik me dat het misschien veel meer mensen overkomt. Ik moest er wat van zeggen.”

Niet meer verstoppen

„We kunnen in deze tijden niet accepteren dat transgenders worden gediscrimineerd. We verstoppen ons niet meer.” Om het leed te verzachten, kreeg Charlie een tegoedbon van 20 pond van de supermarktketen. Goede bedoelingen, maar uit principe heeft Charlie de bon geweigerd.

In de meeste gevallen vindt Charlie het helemaal niet er als hij zijn ID moet laten zien. „Ik zie er best jong uit, daarom gaf ik gewoon mijn paspoort. Dat heb ik twee jaar geleden aangeschaft. Maar ze wilden me zonder reden geen sigaretten verkopen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Transgenderman krijgt geen sigaretten vanwege ID
Sluiten