Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 31 okt 2016 / 19:23 uur

Speciaal halloweenkostuum voor kinderen in rolstoel

Een lach toveren op het gezicht van elk kind in een rolstoel, dat is de missie van Ryan en Lana Weimer uit de Amerikaanse staat Oregon. Ryan en zijn vrouw zijn de oprichters van ‘Magic Wheelchair’ een stichting die dit jaar voor het tweede jaar op rij halloweenkostuums maakt voor kinderen in een rolstoel.

De twee bedachten Magic Wheelchair niet zomaar. Ze hebben zelf vijf kinderen, drie van hen zijn levenslang aangewezen op een rolstoel. De kinderen hebben alle drie een vorm van spinale musculaire atrofie (SMA). Dit is de verzamelnaam voor een bepaalde groep neuromusculaire aandoeningen. Oftewel: ziekten die leiden tot het niet of onvoldoende functioneren van spieren.

Gepostet von Magic Wheelchair am Donnerstag, 17. September 2015

Elke Halloween maakte vader Ryan fantastische kostuums voor zijn kinderen, die ook gewoon ‘trick or treat’ wilden doen, net zoals alle andere kinderen. Toen dit eenmaal werd opgemerkt in de buurt, verspreidde het verhaal zich razendsnel. Vader Ryan ontving verzoekjes van over de hele wereld. Ouders wilden allemaal zo’n ‘magische’ rolstoel voor hun kind.

Zo gevraagd, zo gedaan. In 2015 richtte Ryan samen met Lana de stichting ‘Magic Wheelchair’ op en begon hij met het maken van de prachtigste kostuums. Alles voor een lach op het gezicht van een kind in een rolstoel, schrijft hij op de website van de stichting.

Now that's a dream kitchen!

Gepostet von Magic Wheelchair am Montag, 31. Oktober 2016

Deze Halloween is dus de tweede keer dat de vader van vijf kinderen druk in de weer is met het maken van de bijzondere kostuums. In totaal zijn er dit jaar vijfentwintig kinderen blij gemaakt met hun eigen, speciale outfit. Daarvoor zijn achttien teams opgesteld in elf verschillende landen, een groot succes dus.

Selectie

Om zo’n speciaal kostuum te krijgen, zenden de kinderen (met toestemming van ouders) een videoboodschap in, waarin ze vertellen wie of wat ze graag zouden willen zijn tijdens Halloween of een ander feestje. Deze video’s worden allemaal zorgvuldig bekeken en uiteindelijk worden er vijf kinderen per evenement gekozen. Voor een ander evenement later in het jaar, kunnen weer vijf kinderen worden geselecteerd.

Gepostet von Magic Wheelchair am Freitag, 30. Oktober 2015

De stichting houdt dat beperkte aantal aan, omdat het nu eenmaal heel veel tijd en geld kost om zo’n kostuum te bouwen. Dit gebeurt in teams met onder andere speciale designers, maar het is het allemaal waard. Zoals Ryan schrijft: „Het kan zo zwaar zijn om in een rolstoel te zitten, dus we willen deze kinderen echt iets episch geven.”

Superheroes unite at Eugene Comic-Con!

Gepostet von Magic Wheelchair am Samstag, 14. November 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Speciaal halloweenkostuum voor kinderen in rolstoel
Sluiten