Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 4 okt 2016 / 17:53 uur

Seksclub Breda houdt ‘open dag’ voor buurtbewoners

Seksclub Reeperbahn in Breda gaat donderdag na ruim 2,5 jaar weer open, na een langdurig juridisch conflict met de gemeente. De buurt kan tijdens een ‘open dag’ kennismaken met de vernieuwde seksclub. Dat meldt Omroep Brabant.

De seksclub moest eind 2013 dicht, nadat twee werknemers bij een controle die niet de juiste papieren hadden kunnen laten zien. Ondanks dat de twee werknemers dat de volgende dag op het politiebureau wel konden, vond de gemeente het reden genoeg om de seksclub te sluiten.

Raad van State

Het conflict tussen de gemeente en de seksclub is zo hoog opgelopen, dat de Raad van State nu gaat beslissen over de zaak. Terwijl de uitspraak nog op zich laat wachten, gaat het bordeel wel weer open. „Het is een dubbel gevoel”, zegt mede-eigenaar Juan Carlos Reina tegen Omroep Brabant. „We zijn blij dat we weer open kunnen, maar aan de andere kant hebben we de afgelopen jaren echt zoveel sores gehad. We zijn door een diep dal gegaan.”

Als het bordeel weer opengaat, is de zaak daarmee, als het aan Reina ligt, absoluut niet gesloten. „Ik ben nog druk aan het procederen en we gaan ook proberen om een goede schadevergoeding te krijgen voor de geleden schade.”

Ambities in de seksindustrie? Reeperbahn is ook op zoek naar nieuw personeel. Geïnteresseerden kunnen zich woensdag melden tussen 17.00 uur en 19.00 uur.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Seksclub Breda houdt ‘open dag’ voor buurtbewoners
Sluiten