Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 14 okt 2016 / 09:21 uur

’s Werelds hoogste wolkenkrabber kleurt roze

Het zorgt voor een bijzonder uitzicht, ’s werelds hoogste wolkenkrabber Burj Khalifa kleurt de hele maand oktober roze. De wolkenkrabber in Dubai is elke donderdag, vrijdag en zaterdag roze. Dit wordt gedaan om aandacht te vragen voor borstkanker.

Mocht je de toren willen bezoeken, dan word je ook uitgenodigd om roze te dragen. In 1991 werd de kleur roze voor het eerste geassocieerd met borstkanker, toen Susan G. Komen voor het eerst roze lintjes uitdeelde in New York.

In september 2004 werd er gestart met de bouw van de Burj Khalifa en op 21 juli 2007 kreeg de wolkenkrabber de titel ‘hoogste gebouw ter wereld’, met een hoogte van 829,84 meter. Daarmee nam de toren in Dubai de titel over van de Tapei 101 in Taiwan met 508 meter.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
’s Werelds hoogste wolkenkrabber kleurt roze
Sluiten