Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 21 okt 2016

Russisch meisje (4) spreekt zeven talen

Een 4-jarig meisje heeft het publiek van een Russisch televisieprogramma versteld doen staan om haar talenknobbel. Bella Devyatkina sprak tijdens de show namelijk in zeven verschillende talen. De beelden van het talentvolle meisje gaan de wereld over.

Bella deed mee aan de Russische realityshow ‘Udivitelniye Lyudi’, oftewel ‘Geweldige mensen’. Ze maakte met haar veelzijdige talenkennis grote indruk op de jury en het publiek in Moskou.

Naast haar moedertaal Russisch spreekt Bella Engels, Duits, Spaans, Frans, Chinees en Arabisch. Bijzonder is dat het meisje in de zeven talen echt kan communiceren; ze kan niet alleen een simpel gesprek voeren maar ook ingewikkelde vragen beantwoorden.

Blijven oefenen

Moeder Yulia leert haar dochter al talen sinds ze twee jaar oud is. Ze begonnen met Engels en al snel merkte Yulia dat Bella de vreemde taal erg interessant vond. Daarom begon ze haar ook andere talen te leren. Bella oefent Engels met haar moeder en krijgt in de andere talen les van native speakers.

Het is niet verwonderlijk dat taalexperts erg onder de indruk zijn van de talenknobbel van Bella. Een taaldeskundige in de zaal zegt dat kinderen met zoveel kennis van talen weinig voorkomen. Volgens hem moet Bella haar talen blijven oefenen en gebruiken, wil ze haar kennis behouden en verder ontwikkelen naarmate ze ouder wordt.

Terwijl Bella met haar talenknobbel waarschijnlijk een glansrijke carrière tegemoet gaat, heeft het meisje op dit moment maar één droom: zeemeermin worden, net als haar favoriete Dinsneyprinses Ariel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Russisch meisje (4) spreekt zeven talen
Sluiten