Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 28 okt 2016 / 20:50 uur

Politie schrijft absentiebriefje voor inbraakgetuige

Wanneer de politie uit moet rukken voor een poging tot inbraak, is het altijd fijn wanneer een getuige kan helpen met het pakken van de daders. Agenten in Enschede waren zo dankbaar voor de hulp van een student dat zij ook wat voor hem deden.

De student woont boven een ijssalon, waar in de nacht van donderdag op vrijdag een poging tot inbraak werd gedaan. Gelukkig waren de agenten snel ter plaatse en konden de daders, een 25-jarige man uit Enschede en een 27-jarige man uit Gronau, in de kraag worden gegrepen.

Briefje

De student had alles gezien en legde een getuigenverklaring af, maar door alle commotie zat zijn hoofd niet bij het tentamen dat hij vrijdag zou hebben. Toen hij dit tegen de agenten zei, besloten zij hem te helpen.Ze schreven een briefje aan de docent van ‘Bas’, met een uitleg van wat er die nacht was gebeurd.

Adrenaline

„Beste docent, Bas kan morgen zijn toets niet maken omdat hij getuige is geweest van een inbraak. De boeven zijn gelukkig gepakt, maar Bas zit nog vol adrenaline. Graag uw begrip”, staat er te lezen op het briefje, dat persoonlijk is ondertekend door agenten Luc en Elcke. Volgens het AD heeft Bas het briefje niet hoeven gebruiken, want hij is gewoon naar zijn tentamen gegaan. Nu maar hopen dat hij dat heeft gehaald!

Aanhouding heterdaad inbraak! Scherpe getuigen/melders. Enneh…. Bas succes met je examen! 😉#inbraak #1dagniet #enschede #politie #schoolbriefje #heterdaad

Gepostet von Politie Enschede am Donnerstag, 27. Oktober 2016

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie schrijft absentiebriefje voor inbraakgetuige
Sluiten