Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 20 okt 2016

Moeder in tranen: autistisch zoontje maakt vriend

Een autistische jongen die al zijn hele leven elk lichamelijk contact uit de weg gaat, heeft voor het eerst een vriend gemaakt. Niet een mens, maar een hulphond is de gelukkige. Zijn moeder was bij de ontmoeting aanwezig en huilde tranen van geluk.

Na bijna twee jaar wachten was het eindelijk zo ver: de 5-jarige Kainoa Niehaus, die met zijn ouders in Japan woont, mocht naar het 4 Paws For Ability-centrum in de Amerikaanse staat Ohio komen om zijn hulphond op te halen.

Bijzondere band

Moeder Shanna deelde foto’s van de bijzondere ontmoeting tussen haar autistische zoon en zijn hond op sociale media. „Zie je dit? Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt”, schrijft ze.

"See this moment? I've never experienced a moment like this. Yesterday was the first day my 5 year old Autistic son met…

Gepostet von Love What Matters am Dienstag, 18. Oktober 2016

Het beeld legt het moment vast waarop een moeder haar kind, dat ze niet kan knuffelen, wassen of aankleden, uit vrije wil op de schoot van een hond ziet liggen. Kainoa verzet zich normaal heftig tegen elke vorm van lichamelijk contact. Ze noemt de natuurlijke band tussen haar zoontje en de hond „erg bijzonder”.

„Dit is het gezicht van een moeder die haar zoon talloze keren heeft zien falen wanneer hij vrienden probeerde te maken”, gaat ze verder.

Hond geeft hoop

De moeder zegt dat de hulphond – die Tornado heet – haar de hoop geeft dat alles met haar zoontje goed komt. „Hij is elk ingevuld formulier, elke dollar, elk schoolbezoek en elke traan waard.”

De foto van Shanna werd geplaatst op de Facebookpagina van Love What Matters en is al ruim 200.000 keer gedeeld.

4 Paws For Ability is een internationale non-profitorganisatie die hulphonden biedt aan gehandicapte kinderen en aan veteranen die ledematen verloren zijn of doof zijn geworden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Moeder in tranen: autistisch zoontje maakt vriend
Sluiten