Daisy Heyer
Daisy Heyer Good vibes 18 okt 2016 / 15:35 uur

Meisje (12) overlijdt bij maken van extreme selfie

Een 12-jarig meisje is in Perm, Rusland om het leven gekomen nadat ze een extreme selfie nam, meldt Metro UK.

Het 12-jarige meisje, waarvan we weten dat ze Oksana heet, verzond de selfie enkele momenten voor haar dood naar een van haar beste vriendinnetjes. Ze was op de zeventiende verdieping van een flatgebouw over een richel geklommen om een extreme selfie te maken. Volgens lokale media merkte de vriendin op dat de foto op een gevaarlijke plek was genomen en probeerde ze Oksana te bellen.

Ommetje

Een moment voor haar dood schreef Oksana een berichtje naar haar vriendin op de Russische socialmediawebsite Vkontakte, waarin ze vertelde hoe fantastisch zij haar beste vriendin vond en hoe speciaal hun vriendschap was. Ze wilde haar maatje een foto sturen en zei tegen haar moeder dat ze even een ommetje ging maken, waarna ze naar de hoogste etage van hun flatgebouw ging om een selfie te maken terwijl ze over de reling van het dakterras hing.

Toen Oksana niet te bereiken was, verzond het vriendinnetje van Oksana de foto naar de moeder van Oksana. Het was te laat: Oksana was inmiddels gevallen. Passanten die haar lichaam zagen liggen, sloegen alarm. De politie heeft verklaard dat ze denken dat Oksana haar evenwicht verloor toen ze op de balustrade van het balkon zat, waarna ze naar beneden viel.

Geen andere reden

„Ze had zoveel om voor te leven en nu is ze haar leven verloren aan de stomme hang naar aandacht om extreme selfies voor social media te nemen”, verklaarde haar oom. „Er kan geen andere reden zijn waarom ze over die verdomde reling is geklommen.”

De politie onderzoekt de dood van het meisje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (12) overlijdt bij maken van extreme selfie
Sluiten