IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 19 okt 2016 / 20:30 uur

Man vindt koffer met geld tijdens verbouwing

Een verbouwing kost je meestal veel meer geld dan dat het oplevert. Tenzij je een anonieme Imgur-gebruiker bent. Hij wist na een verbouwing heel wat geld op te halen. Een koffer die verstopt lag in zijn huis, zat namelijk vol met geld.

De 35-jarige man was de afgelopen maanden bezig met wat verbeteringen aan zijn huis. Toen hij bij de kelder kwam en wat spullen opzij schoof, stuitte hij tegen een laaghangend plafond. Daar deed hij een bijzondere ontdekking. Namelijk een koffer. Vol met geld.

Verbouwing

„Mijn familie en ik wonen al een paar jaar in dit huis dat we toen hebben gekocht”, legt hij uit. „Het huis is eind jaren 40 gebouwd. Ik heb alles op de eerste en tweede verdieping verbouwd en nu was het tijd om de kelder te doen.”
De Imgur-gebruiker Branik12 trok het plafond en wat dunne muren weg en zag daar wat vage tekeningen en teksten staan, waaronder een swastika. En een groene koffer met een krant van 25 maart 1951 én een hele hoop dollarbiljetten die tussen 1928 en 1934 zijn uitgegeven.

Opbrengst

Het ene biljet is zeldzamer dan het andere, maar een bijzondere vondst is het zeker. Waar het geld precies vandaan komt, is niet bekend. Maar de biljetten hebben ongetwijfeld een goed verhaal. Brank12 gaat de opbrengst gebruiken om een deel van zijn hypotheek af te betalen en heeft een advocaat in de arm genomen om te kijken hoe nu verder.
Klik op de rechterkant van de foto om alle beelden te bekijken.

Treasure found in a home remodel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man vindt koffer met geld tijdens verbouwing
Sluiten