Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 22 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Knuffelbare egel Nelson heeft elke dag massage nodig

De dagen worden korter, donkerder en vooral kouder. Wij kunnen lekker onze verwarming aanzetten of een dikke trui uit de kast pakken, maar egel Nelson is helemaal naakt. Hij werd geboren zonder kenmerkende stekels en heeft hierdoor heel wat problemen.

De rimpelige huidjes van egels bevatten normaal gesproken zo’n vijfhonderd stekels. Deze puntige, harde haren hebben de dieren nodig om zich te beschermen tegen roofdieren die hen willen opeten, maar ook om zichzelf warm te houden.

Nelson kan zichzelf dus niet warm houden of beschermen, hij ziet eruit als een schattig balletje. Om te zorgen dat het diertje toch kan overleven, moet hij binnen gehouden worden en krijgt hij elke dag een massage van de vrijwilligers van Foxy Lodge Wildlife Rescue.

De bijzondere egel wordt goed verzorgd, maar hij wordt ook onderzocht. De verzorgers vermoeden dat het een genetisch probleem is, waar Nelson mee kampt. Door deze afwijking wordt de egel elke dag gemasseerd met baby-olie, anders zou zijn huid uitdrogen.

De verzorgers hopen dat de stekels van het diertje ooit nog terug groeien, maar als dat niet gebeurt, blijven zij zijn hele leven voor hem zorgen. Nelson kan namelijk niet terug de natuur in, omdat hij dit zonder warmte en bescherming niet zou overleven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Knuffelbare egel Nelson heeft elke dag massage nodig
Sluiten