Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 6 okt 2016 / 12:32 uur

Kinderboekenweek: wat weten kids van de klassiekers?

Het is weer Kinderboekenweek! Dit jaar is het thema ‘voor altijd jong’, en is het kinderboekenweekgeschenk ‘Oorlog en vriendschap’ geschreven door Dolf Verroen.

Ook de leerlingen van groep 3 op de Amsterdamse basisschool Elzenhagen houden van lezen. Ze leren het zelf al, maar laten zich ook graag voorlezen door ouders of grootouders. Van kinderboeken weten ze dus veel, maar kennen ze de klassiekers ook? Metro nodigde een paar leerlingen van juf Elise uit op de bank en legde hen titels van grote Nederlandse boeken voor.

Dat leverde creatieve resultaten op: zo denken Jeylin en Demi dat Het Diner van Herman Koch over kidnapping gaat, is het onduidelijk of Damokles een kind of een groot mens is en gaat Turks Fruit over… Ja, gewoon fruit uit Turkije. Toch?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kinderboekenweek: wat weten kids van de klassiekers?
Sluiten