Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 21 okt 2016 / 10:27 uur

Kankerpatiënt gaat viral met vrolijk ‘chemodansje’

Kanker is een ontzettend heftige ziekte. De Amerikaanse Ana-Alecia laat zien dat er naast zware medicatie nog een ander middel bestaat dat het leven met kanker wat verzacht: dansen.

In december vorig jaar ontdekten artsen een zeldzame vorm van kanker in de baarmoeder van de 32-jarige Ana-Alecia. Een zware tijd van operaties en chemotherapie brak aan, waarin de Amerikaanse veel in het ziekenhuis was. „Het gemis van mijn 3-jarige dochter vind ik het moeilijkst”, vertelt ze aan WCNC. „We hebben haar verjaardag hier in het ziekenhuis gevierd, waarbij de verpleegsters voor haar zongen.”

Feestje

Gelukkig kreeg Ana-Alecia veel bezoek, waaronder ook van een vriendin met wie ze altijd had gedanst. Danielle bracht haar tijdschriften, kletste met haar en zette ook vaak de muziek op. „Ze houdt wel van een feestje”, lacht Ana-Alecia. „We hadden al eerder een dansvideo gemaakt, maar nooit gedeeld. Deze keer dwong Danielle me om het op social media te zetten.”

Lachen als medicijn

En dat deed ze. De ‘geluksdans voor de chemo’ is binnen drie dagen al meer dan 5,5 miljoen keer bekeken en gaat het internet over. Op de beelden is te zien hoe Ana-Alecia in een ziekenhuisjasje danst met Danielle, met een grote lach op hun gezicht.

„Ik wil kankerpatiënten aanmoedigen uit hun comfortzone te stappen, net zoals Danielle dat voor mij deed”, gaat ze verder. „Doe gek, dans rond, leef in het moment en geniet. Lachen is het beste medicijn en ik hoop dat ik mensen kan laten lachen, ondanks mijn slechte danspasjes.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kankerpatiënt gaat viral met vrolijk ‘chemodansje’
Sluiten