Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 5 okt 2016 / 14:45 uur

Jamie Oliver krijgt woedende Spanjaarden op zijn dak

Jamie Oliver mag als tv-kok dan ruim 180 miljoen euro waard zijn, de kok moet afblijven van paella. The Naked Chef gaf zijn eigen twist aan het klassieke Spaanse recept en dat viel niet helemaal lekker bij de Spanjaarden. Dit meldt de BBC.

https://twitter.com/i/status/783251738509836288

„Good Spanish food doesn’t get much better than paella. My version combines chicken thighs & chorizo”, aldus Oliver in een bericht op Twitter. Voor mensen die niet zo bekend zijn met de precieze ingrediënten van het Spaanse gerecht: chorizo hoort dus niet in paella. Dapper van Oliver om een eigen twist te geven aan het gerecht, maar wat de Spanjaarden op Twitter betreft, laat hij dat.

https://twitter.com/i/status/783264511197323264

https://twitter.com/i/status/783262440486297605

Oliver werd op Twitter vriendelijk verzocht „de chorizo te verwijderen”, werd voorgesteld aan een pan echte paella „Paella – Jamie, Jamie – Paella” en moest „op een knie om vergiffenis vragen”. Ook posten een aantal twitteraars plaatjes van andere typische gerechten met een ‘twist’, zoals fish and chips.

Rijst á la paella

„Wat hij gemaakt heeft, is rijst à la paella”, vertelt José Miguel Sanchis aan De Volkskrant. De chef won in september de jaarlijkse internationale paellawedstrijd. Hij legt uit dat het prima is om een ingrediënt – zoals chorizo – toe te voegen aan het gerecht, maar dan mag het niet paella heten.

Die fout zal hij dus niet snel weer maken, zou je denken. Aan de andere kant: het is hem al eerder gelukt om voor opschudding te zorgen op social media. Ook toen was het een rijstgerecht met een ‘Olivers’ tintje. Hij voegde cherrytomaten toe aan de Ghanese Jollof rijst met kip, in plaats van gewone tomaten. Het gevolg was een Twitterrel met de eigen hashtag #jollofgate.

Reageer op artikel:
Jamie Oliver krijgt woedende Spanjaarden op zijn dak
Sluiten