Puck Roest
Puck Roest Good vibes 25 okt 2016 / 12:34 uur

In Zeist kun je opgeleid worden tot zeemeermin

Zeemeerminnen zijn bijzondere mythische wezens en dankzij Ariel wil ieder jong meisje een vissenstaart in plaats van benen. Deze droom kan nu werkelijkheid worden. In zwembad Dijnselburg kan je een echte opleiding tot zeemeermin volgen.

De 27-jarige Marijke Pie richtte de Zeemeerminnenschool in het Utrechtse Zeist op. Ze gaf al langer demonstraties onder de naam Mermaid Crystal en merkte dat steeds meer mensen geïnteresseerd raakten. „Ik kreeg er heel veel vragen over. Ik kon dus of iedereen het apart uitleggen of een opleiding starten”, legt Pie uit aan AFP. Samen met duikcentrum ESKO besloot ze lessen te gaan verzorgen.

Buikspieren

Pie noemt het een echte sport. „De beweging begint vanuit je middenrif en het is best wel een beetje zwaar. Het is heel goed voor je buikspieren en je beenspieren”, aldus Pie. Ze is onlangs gestart met lessen voor beginnende zeemeerminnen en zeemeermannen. De lessen zijn geschikt voor iedereen vanaf 15 jaar. Daarna kunnen ze ingehuurd worden voor kinderfeestjes of door aquaria.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
In Zeist kun je opgeleid worden tot zeemeermin
Sluiten