Kasper Hermans
Kasper Hermans Good vibes 14 okt 2016 / 08:48 uur

Haai dringt metalen kooi met duiker binnen

Kijk de onderstaande video vooral niet als je in de nabije toekomst plannen hebt om te gaan duiken in zee. Zelfs al doe je dat in een stalen kooi. Sommige grote witte haaien blijken namelijk razendsnel door zo’n stalen constructie heen te komen.

Zo ook deze haai, die in de buurt van de kust van Guadalupe Island (een vulkanisch eiland dat bij Mexico hoort) kwam. De kooi bevindt zich nog aan het wateroppervlak als de haai opdoemt en recht op de kooi afgaat. De werkers op de boot maken vervolgens snel de kooi open, waardoor de haai al snel weer naar buiten gaat en verdwijnt.

Lokaas

De duiker in de kooi maakt het vervolgens nog lang spannend, maar uiteindelijk komt hij heelhuids bovendrijven. Zijn geluk is geweest dat de haai gelokt werd met tonijn en nog druk bezig was dat hapje te verorberen.

„Als een haai voedsel aanvalt, is hij tijdelijk verblind”, zo legt de tekst onder het filmpje uit. „Ze kunnen ook niet terugzwemmen, dus deze haai zwom per ongeluk tegen de kooi aan tijdens de aanval. De haai was in paniek en besloot rechtdoor door de kooi te zwemmen.” De rest van de excursie ging dan ook gewoon verder. Sterker nog: „Ik wil volgend jaar terug voor nog een haaienavontuur”, zo eindigt de tekst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Haai dringt metalen kooi met duiker binnen
Sluiten