Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Good vibes 8 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

Gestrande walvis van zandbank gered door eigen kalf

We zien helaas vaker dat walvissen per ongeluk een zandbank op zwemmen en daar stranden. Het water is dan simpelweg te ondiep om verder te kunnen zwemmen. Veel van deze walvissen overlijden, maar de moeder in deze video had geluk. Zij had haar kleintje bij zich!

Vlakbij het Australische Queensland had de walvis in onderstaande video de zandbank even over het hoofd gezien. Zij kwam vast te zitten, maar haar kalf liet het er niet bij zitten. Het walvis-jong zwom op meerdere plekken tegen de gestrande moeder aan, waardoor zij uiteindelijk los komt.

Moeder natuur

De gestrande walvis werd volgens lokale media vrijdag in het ondiepe water gezien. Hulptroepen werden ingezet, maar al snel zagen zij dat moeder natuur haar werk al deed. Het kalfje wist precies wat hij of zij moest doen om de walvis te redden. Moederwalvis lag zo’n veertig minuten op de zandbank, voordat het kalf haar los kreeg.

De walvissen worden ieder jaar langs de Australische kust gezien. Hier komen ze tussen april en november samen om te paren, voordat ze naar de Antarctische wateren verhuizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Gestrande walvis van zandbank gered door eigen kalf
Sluiten