Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 21 okt 2016 / 13:18 uur

Ex-verloofden na 50 jaar toch getrouwd in Dordrecht

Vijftig jaar geleden waren de 84-jarige Rob en 85-jarige Leni uit Dordrecht al eens verloofd, maar deze vrijdag stapten ze pas in het huwelijksbootje. Waarom? In 1959 werd hun verloving verbroken, maar vorig jaar werden ze opnieuw verliefd.

De tortelduifjes werden meer dan een halve eeuw geleden verliefd en zouden trouwen. De ouders van Leni staken hier echter een stokje voor het huwelijk, vanwege het oorlogsverleden van Robs vader. De relatie kwam onder druk te staan en de verloving werd verbroken.

Andere liefde

Beiden hadden ze veel verdriet, maar toch gingen ze hun eigen weg. De twee verloren elkaar uit het oog. Rob begon een eigen bedrijf en vond zijn geluk bij een andere vrouw. Ook Leni trouwde met iemand anders.

Een paar jaar geleden overleden de partners van Rob en Leni en ze kwamen er daardoor allebei alleen voor te staan. Tot vorig jaar. De oude tortelduifjes ontmoetten elkaar toen opnieuw. „Hij was niets veranderd en het voelde direct vertrouwd”, zegt Leni tegen het AD.

Vrijdagochtend trouwden de oude geliefden in het stadhuis in Dordrecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ex-verloofden na 50 jaar toch getrouwd in Dordrecht
Sluiten