IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 6 okt 2016 / 09:46 uur

Deze man leeft als zeemeerman

Voor een hoop kleine meisjes én jongens lijkt het de droom: zeemeermin of zeemeerman worden. Maar dat lijkt een nogal onhaalbare droom. Toch kun je met wat wilskracht heel ver komen, bewijst Blix, professionele zeemeerman.

„Ik eet, slaap en adem als meerman, het hele leven”, vertelt Blix. In zijn leven als mens heet hij Erix. „Mijn familie weet al heel lang dat ik meerman ben, ik bond mijn benen altijd bij elkaar in een deken en maakte er een vin van.”

Vriendschappen verbroken

Hij heeft geen dekens meer nodig: peetmoeder Natasha maakt siliconen vinnen voor Blix. Dat heeft haar wel een aantal vriendschappen gekost: „Mensen zeiden dat ik gek was. Ze zeiden: ‘Er bestaat niet zoiets als een zwarte zeemeerman, waarom doe je dit?’”

https://www.instagram.com/p/BKy-70Aj2Mo/

Zwarte zeemeerman

Niet alleen de ex-vrienden van Natasha snappen er niks van, ook kinderen komen regelmatig naar Blix toe om hem te vertellen dat een zeemeerman niet zwart kan zijn. „Ik vertel ze dan altijd dat als het niet kan, je het juist moet proberen. Je kunt de eerste zijn!”

Op zijn website staat een heel verhaal over Blix. De zeemeerman komt van de planeet Euragond, waar zeemeermensen zo groot zijn als walvissen op onze planeet zijn. „Hij en zijn familie kunnen hun grootte aanpassen om op aarde te kunnen leven. Mensen entertainen is hun missie.”

Niks van aantrekken

Zijn keuzes leren Brix ook veel, onder andere om vrij te zijn. „Je hoeft er niet om te geven wat mensen denken. Wees als de oceaan, vrij en volg je eigen golven, hou van jezelf. Het maakt niet uit wat anderen zeggen. Als je een staart wil dragen, draag er een.”

De zeemeerman doet ook nog eens goede zaken: voor 350 dollar kunnen mensen uit Atlanta Blix inhuren om op hun feestje te komen. Zowel nat als droog.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze man leeft als zeemeerman
Sluiten