Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Good vibes 21 okt 2016 / 06:04 uur

Davy heeft 380.000 lege flessen nodig voor zieke mam

De 11-jarige Davy uit het Limburgse Wellerlooi schreef een hartverwarmende brief aan zijn medeleerlingen op zijn school. In de brief legt hij uit dat hij het de laatste maanden erg zwaar heeft. Zijn vader kampt met alvleesklierkanker en zijn moeder lijdt aan MS, een chronische aandoening aan het centrale zenuwstelsel.

Voor zijn zieke moeder wordt een dure buitenlandse behandeling niet vergoed. Davy maakte een plan en heeft berekend dat hij 380.000 lege flessen zal moeten inzamelen om de behandeling van zijn moeder Jeanette te kunnen betalen. „De operatie kost wel 100.000 euro. Voor ons is de behandeling erg belangrijk. Mam wil natuurlijk, wat er ook gebeurt in de toekomst, zelf voor mij blijven zorgen”, schrijft Davy in de brief aan de Catharinaschool.

„Mijn vrienden willen mij hier ook bij helpen. Ik wil zo graag dat mam behandeld kan worden! We hebben afgesproken dat we lege flessen gaan inzamelen en er zullen rondom de kerstviering dingen georganiseerd worden, maar daarover later meer. Willen jullie thuis lege flessen voor ons sparen?"

Koekjes verkopen en kerstmarkt

Naast het inzamelen van lege flessen heeft Davy nog andere plannen op touw gezet. Zo wil hij samen met zijn vriend Jip koekjes en vogelhuisjes gaan verkopen. Ook komt er nog een kerstmarkt.

Goede bedoelingen, maar vermoedelijk wordt daar nog lang niet gehele bedrag mee binnen gehaald. Daarom is er ook nog een crowdfundingsactie gestart om 95.000 euro op te halen. Moeder Jeannette wil er in ieder geval geen zielig verhaal van maken. „Ik hoop alleen dat we de MS kunnen stoppen, of in ieder geval voor kunnen zorgen dat de situatie een beetje verbetert”, vertelt ze aan 1Limburg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Davy heeft 380.000 lege flessen nodig voor zieke mam
Sluiten