Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 7 okt 2016 / 14:53 uur

Britse (20) ‘te dik’ voor Londense club

Het zal je maar gebeuren: je hebt een tafel mét drank gereserveerd in een van de hipste clubs van Londen, om vervolgens geweigerd te worden omdat je te dik bent. Het gebeurde de Britse Bobbi Jo. Het woedende bericht van haar moeder gaat nu het internet over.

Bobbi Jo had voor haar twintigste verjaardag een feestje gepland bij club Libertine, in het centrum van Londen. Zij en haar vriendinnen hadden zich helemaal opgedoft, maar bij de deur kregen ze slecht nieuws. De propper vertelde hen dat de door bitch van de club, „een lange Franse genaamd Layha” hen niet binnen wilde laten omdat ze niet bij het imago van de club pasten. De reden: de dames waren te zwaar.

Discriminatie

„Het was zo beschamend voor ze, de manier waarop dit aan hen werd verteld en de manier waarop ze vervolgens weg werden gestuurd”, schrijft moeder Deborah in een woedend Facebookbericht. „De opmerking dat je te dik en te lelijk bent voor de club is gewoon discriminatie. Geen wonder dat zoveel meisjes een slecht zelfbeeld hebben.”

Moeder Deborah krijgt veel bijval. Haar bericht is binnen een week al bijna 6000 keer gedeeld en veel mensen reageren vol ongeloof.

https://www.facebook.com/10154605519989241

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Britse (20) ‘te dik’ voor Londense club
Sluiten