Sofie Smulders
Sofie Smulders Good vibes 13 okt 2016 / 14:58 uur

Batman bestrijdt horrorclowns in Britse Cumbria

Steeds meer verhalen over zogenaamde ‘killerclowns’ duiken op. De hype begon in de VS en breidde zich in korte tijd uit naar een aantal andere landen in de wereld, waaronder Nederland. Metro zette woensdag de incidenten in ons land op een rijtje.

Ook in Groot-Brittannië was het de afgelopen weken flink raak. USA Today somde er een paar op: een clown op een fiets die een vrouw achterna zat met een mes; een chauffeur met een clownsmasker die rondzwaaide met een pistool in de buurt van Heathrow Airport en een vrouw die vijf minuten lang werd aangestaard door een clown, waarna hij weer wegliep.

Clowns beware! Batman is patrolling the streets of Whitehaven helping children who have been scared by the 'clown craze'.

Gepostet von BBC Cumbria am Mittwoch, 12. Oktober 2016

In het Britse graafschap Cumbria is er een held opgedoken die de inwoners tegen de clowns wil behoeden: Batman. Wie anders? Zijn aartsvijand The Joker is immers ook een clown. De organisatie Cumbria Superheroes wilde iets aan doen aan de angst voor clowns, die ook onder veel kinderen leeft.

Cumbria Superheroes

De BBC sprak met Liam van het Cumbria Superheroes. „We hoorden veel dingen over kinderen die bang waren en die niet durfden te gaan slapen. Veel kinderen kijken tegen Batman op. Dus we zagen het als onze taak om de kleintjes te bewijzen dat veilig en dat Batman er is om ze tegen de clowns te beschermen.”

https://www.facebook.com/cumbriasuperhero/videos/1189725074430997/

Cumbria Superheroes speelt hiermee op een positieve manier in op de vele berichten rondom clowns met kwaad in de zin. Overigens roepen mensen, zoals onze eigen Clown Bassie en It-auteur Stephen King, ook op om niet teveel negativiteit rondom clowns te verspreiden: „De meesten zijn er immers om mensen aan het lachen te maken.”

https://www.facebook.com/OfficialStephenKing/posts/819235911549326

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Batman bestrijdt horrorclowns in Britse Cumbria
Sluiten