IngelisedeVries
IngelisedeVries Good vibes 4 okt 2016 / 10:10 uur

Australisch stadje organiseert David Bowie-festival

Goed nieuws voor de fans van David Bowie’s nummer Let’s Dance. Het stadje waar de videoclip van het nummer werd opgenomen organiseert namelijk een festival ter ere van de superster. Het Australische stadje Carinda was het decor van de clip.

De clip werd in 1983 opgenomen en toont het verhaal van twee geliefden die rode schoenen vinden en op pad gaan. Bowie zelf staat met zijn blonde coup te spelen in een pub. Bowie is dan net drie jaar terug uit Berlijn en slaat een nieuwe muzikale weg in, inclusief nieuw uiterlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=N4d7Wp9kKjA

Het nummer droeg eraan bij om racisme en intolerantie jegens de inheemse Australiërs aan te kaarten, wat in sommige gebieden tot op de dag van vandaag nog steeds een probleem is.

Festival

Meer dan dertig jaar later, eert het dorp Bowie en zijn carrière met een eigen festival dat naar het nummer genoemd is. Op 8 en 9 oktober vindt Let’s Dance plaats. Bezoekers verven speciaal voor het festival hun oude schoenen rood, Bowie heeft het in het nummer over rode schoenen waar je de blues mee moet dansen. Artiest Lady Stardust zal Bowie-hits coveren om op te dansen. Op zondag wordt de clip volledig nagespeeld.

Met het festival hoopt de stad leven in de brouwerij te brengen. Door de droogte en het vertrek van vele mensen, is daar niet veel meer van over. Organisator Mo Reagan zegt tegen Radio National: „We zagen dat deze plek meer plezier nodig heeft. Laten we dansen en plezier maken!”

Pelgrimstocht

Voor echte fans is de stad een bezoekje waard. De muur waar Bowie voor staat te zingen, staat er nog steeds. De eigenaar van de pub waar de muur staat, heeft ervoor gezorgd dat de muur weer zichtbaar is. „We noemen het de David Bowie-muur”, vertelt Reagan.

Sinds het overlijden van de 69-jarige zanger in januari, komen er steeds meer mensen een pelgrimstocht maken naar de muur. Er worden regelmatig bloemen en foto’s neergelegd ter ere van de muzikant.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Australisch stadje organiseert David Bowie-festival
Sluiten